Gradi de acasa

Gradi de acasa

0

Grădi on line ??‍??‍??‍??‍??‍?

Chiar dacă, momentan, activitățile noastre se desfășoară on line, implicarea copiilor, pasiunea noastră, răbdarea părinților…toate se văd în zâmbetul lor.
E greu spre imposibil să captezi atenția unor preșcolari mici prin intermediul unui laptop sau telefon. Părinții, copiii, noi…nu am avut timpul necesar anterior, de a ne pregăti, de a ne forma pe acest tip de predare.
Până mai ieri, copiii știau că telefonul este pentru a vorbi cu bunica și a găsi jocuri video.
De ani buni, noi suntem alături fizic de copii, îi îndrumăm verbal și de multe ori le coordonăm mânuțele cu prompt gestual sau fizic.
On line, nu o putem face ? ( recunosc, personal am întins de multe ori mâna spre laptop/spre copil să îl ajut).
#regizori #scenariști #actori #cameramani #fotografi

Dar cu toate astea,suntem tare mândrii de piticii noștri! Sunt minunați, atenți, activi și cu mult dor de joacă și interacțiune.

Suntem tare mândrii și de părinți! De toți! De peste tot!! Și le mulțumim cu brațele deschise!
Pe ei a picat tot greul. De la rutinele lor zilnice, de la jobul total diferit, de la statutul de mamă/tată, au trecut la decupat, lipit,predat,explicat, colorat,adunat materiale, inventat jocuri, adunat jucarii,etc.
Pe lângă gătit și urmat rutine zilnice și orar de mese…ca la grădi ?)

Predare on line, înseamnă muncă de echipă.
Copii, părinți, cadre didactice, psihologi sau consilieri școlari. Ideal și personal calificat pentru explicarea părții tehnice ( de ambele părți).
Predarea on line înseamnă muncă mult mai multă și responsabilitate mai mare.
De o parte copilul trebuie captat educațional și interactiv de către cadrul didactic, iar de partea cealaltă, părintele trebuie să îl învețe să ia în serios activitatea și să stea atent și conectat la sesiunile de predare. Greu!! ? Mai ales la vârste mici ?
Insă, indiferent cum și prin ce mod, noi ca părinți și cadre didactice, trebuie să dăm copilului cunoştinţele generale de care, bineînţeles, va avea nevoie să se servească: aceasta este instrucţia și să pregătim copilul de azi pentru omul de mâine, şi aceasta este educaţia.
#curând_împreună #interactiune #gradi_de_acasă #activitati_on_line #copii #părinți #Miss

#academiapiticilor

Vă dorim o săptămână magică!

Leave a Reply

Your email address will not be published.